Ladeirams

Uppfödning av brittiskt korthår

Kattungar!!

Hej!

Har varit lite dåligt med uppdatering här.

Men det har hänt mycket.

Pollys förverkar drog igång den 20/3 och på kvällen runt 17.00 satt det ordentliga krystarbetet igång och runt 17.30 tittade den första kattungen ut tätt följt av nr 2 ca 50 min efter. Efter det stannade värkarbetet av och dagen efter 21/3 ringde jag till ultuna och dom tyckte vi skulle komma in och göra ett ultraljud för att se att de resterande kattungarna i magen mådde bra.

Det visade sig då att det var fyra kattungar kvar i magen varav en var död och det var den som var näst på tur och stoppade upp för resten, troligtvis därför förlossningen stannade av. Veterinären rekommenderar snitt och det blev ett snitt efter lite fundering och eftertanke.  Det var ett nervöst väntande i undersökningsrummet samtidigt som vi försökte hålla de två ungar som var födda varma. Efter någon timme knakar det på dörren och en sömnig och lite groggy Polly kommer tillbaka med fyra kattungar, what? var ingen död? jodå men det var fem i magen. Så hon hade totalt sju kattungar i magen, herregud inte undra på att hon var stor som en tunna. Jaja nu skulle vi försöka få liv i alla ungar så vi stod där och masserade, gav syrgas och försökte få dom att vakna till samtidigt som polly var helt yr på sömnmedel. Men hon var så duktig bara låg där och försökte vakna till, heregud vilket start som mamma hon fick lilla Polly men hon har skött sig så bra vilken otrolig katt som fick stå ut med så mycket. Efter några timmar så diade alla nästan det var en som var svag, men vi åkte hem. Placerade alla i bolådan och det gick bra för alla förutom den lilla svaga rackaren. Vi försökte allt vi kunde med den lilla tjejen vi stödmatade och försökte hjälpa den att dia men Polly bara tryckte bort den. Den var så liten och hjälplös vägde bara 62 gram så den fick somna in efter några dagar.

Men de resterande fem mår idag bra och växer så de knackar och blir 19 dagar idag och tar sig nog snart ur bolådan.

Ja herregud vilken start det vart, det har varit riktigt tufft men jädrar vilken erfarenhet jag besitter nu. Känns som att nu kan det bara bli bättre med nästa kull.

Här kommer lite bilder.

DSC_1825

DSC_1749DSC_1762

DSC_1765DSC_1866

Blazy är så nyfiken, och vill gärna va med vid bolådan.

DSC_1805

//Alexandra

 

 

 

1 Kommentar

  1. Malena Thunström

    april 10, 2016 at 8:55 f m

    Oj!
    Så skönt att det slutade lyckligt!

Kommentarer inaktiverade.

© 2023 Ladeirams

Tema av Anders NorenUpp ↑